Recept2

Hallonsylt

1 l hallon 200–250 g Dansukker Fruktsocker

 Rensa bären. Blanda hallonen och fruktsockret och rör i 5  minuter.

 Häll upp i burkar. Frys sylten. Du kan byta ut hallonen  mot andra bär.

Saft på Hässlelyckans vis

Ingredienser: 2 kg (4 liter) hallon 1 1/2 l vatten saft från 1 citron 1 kg Dansukker Strösocker   Skölj hallonen. Koka med vattnet i 5 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker och citronsaft. Koka under ständig skumning tills saften är helt klar. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara svalt. Hallonen kan bytas ut mot valfria bär eller frukter. Lägg gärna lite färska hallon i saften när den serveras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *